Search This Blog

Register Email Here & Be The FIRST to Get Latest Promo by Email

WHAT IS ON SALE THIS MONTH?

WHAT IS ON SALE THIS MONTH?

Come Follow Us!

Anda Memerlukan Produk Kosmetik HALAL yang boleh digunakan ketika SOLAT?

Anda Memerlukan Produk Kosmetik HALAL yang boleh digunakan ketika SOLAT?
GOOD Price, Import Quality & HALAL Cosmetics: Click Photo to view

Friday, December 5, 2014

Cake Makeup Untuk Makeup Natural

Koleksi warna Cake Makeup KRYOLAN
Cantik kan!!!

85% bakal pengantin yang menghubungi saya meminta untuk kami memberikan sentuhan makeup natural.
Terutama untuk majlis perkahwinan mereka tidak suka tampil putih melepak seperti tepung gomak.

Apa yang dimaksudkan dengan cara makeup natural?
  • Cara makeup natural memberikan penekanan terhadap pemilihan warna bedak asas 95% sama dengan kulit asal. Tiada perbezaan antara muka, leher, dada dan juga tangan.
  • Solekan di bahagian mata pula memberikan tumpuan kepada pemilihan warna-warna alami seperti kuning, hijau, coklat dan hitam perak.
  • Teknik solekan di pipi pula lebih mengutamakan warna-warna lembut seperti Harmony dan juga Baby Blush
Bagaimana Cake Makeup KRYOLAN boleh memberikan hasil natural look?
Ikuti panduan berikut:
  • Pastikan wajah anda bersih dan tidak berminyak.
  • Sapukan Vitamin E With Rosehip bagi memberikan kesan wajah yang licin dan berseri.
  • Gunakan Powder Puff dan tekap-tekap sekitar wajah. JANGAN TARIK!!! Proses tarikan akan memberikan kesan bergaris dan wajah tampak tua dari asal.
  • Tada!!! Siap.... Simple & Nice. Pasti ada yang bertanyakan apakah Rahsia anda!!!


Istimewa Cake Makeup KRYOLAN:
  • Satu Cake Makeup boleh pakai sampai 1-2 tahun. JIMAT kan? 
Lihat pilihan warna Cake Makeup anda DI SINI


Ingin tahu Teknik Solekan yang tepat dan betul?
CALL SMS: 012-2399629
WhatsApp ONLY: +6010-5157758
Email: order@draz.my

Wednesday, November 26, 2014

KRYOLAN Ultra Underbase


Do you have problem with cracking on the face after finishing it off with all the foundation application?
KRYOLAN Ultra underbase is the answer to your horror make-up.
It is the preliminary step in making up and to ensure that you have the finest result on your make-up. You will have a very fine texture and supple look.

How to do it?
Apply Ultra Underbase, thinly onto your face before putting TV Paint Stick or Supracolor. 
You can simply apply it using your bare hands and dab dab it nicely. Do not put a heavy puff onto it. 
Finish it off with any TV Paint Stick or Supracolor foundation and last but not least, Dermacos Fixing Powder for a glowing and supple effect.

Voila!!!

Give it a try!!! You sure gonna love it.!!!

Need a one to one advice?
Call/sms 012-2399629
WhatsApp only +6010-5157758
ceo@draz.my





Friday, October 10, 2014

Feedback Dropshipper


Feedback daripada dropshipper kami
Dropshipper tak perlu keluar modal sesenpun
Tak perlu fikir masalah stok berlambak
Tak perlu fikir stok basi
Tak perlu fikir nak pergi pejabat pos
Semua kami uruskan
Tau-tau dapat income je..... 
Tapi untuk yang rajin la.... orang malas tak dapat ....

Apa itu Dropshipper (Klik untuk baca)

Tuesday, September 30, 2014

Perbezaan Kod Supra Color 3W, 4W dan FS38




Ramai yg minta bantuan saya untuk mengenali perbezaan 3 kod warna Supra Color ini.

Dari Kiri : [ 3w - 4w - fs38 ]

Supra 3w putih cina undertone merah

Supra 4w medium kuning langsat melayu undertone merah

Supra Fs38 medium kuning langsat melayu undertone kuning


#throwback #sayajual #bazaarpaknil #puchong #shahalam #kryolan #kryolanmalaysia #tipsolekan #solekan #mua #mekapartis #makeupartist #malaysia #houseOfAzzalynnBridal #beauty



Feedback cake makeup kryolan



Feedback cake makeup kryolan

What is Cake Makeup KRYOLAN? [Click to View]

If you enjoy Natural look, No heavy makeup, No Cracking.
Get KRYOLAN Cake Makeup One For You.
Remember to apply IV Mist onto your face for a Smooth and supple look.

Http://kryolanstokis.blogspot.com/
012-2399629

#kryolan  #kryolanInMalaysia #houseOfAzzalynnBridal #foundation #cakeMakeup #MakeupArtist #wedding #beauty #sayajual 

Thursday, September 25, 2014

Feedback: Supra Color user


Soha is a makeup artist.

Sharing photos of her bride.

She uses #supra #supracolor #kryolan #foundation to get this wonderful flawless and glowing finish.

FCC Terracota powder 05 for a very nice highlight and contouring.

#mekapartis
#makeupArtist
#MUA
#KryolanMalaysia
#fcconlineretailpartner
#beauty
#fccretailagent

View Supra Color info CLICK HERE 

Wednesday, August 13, 2014

Terrible Acne? Jerawat Teruk?


Jerawat Teruk seperti ini sangat menyedihkan.
Ramai rupanya yang ada masalah seperti ini.
Masing-masing mencari pilihan terbaik dengan menggunakan alat solek.
Sayangnya alat solek BUKAN jawapan kepada masalah anda.

Jika inginkan kulit licin dan berseri, amalkan penggunaan IV Mist setiap hari. Jerawat Batu pasti surut. Diikuti dengan Anti Blemish dan TTO Cleanser bagi kulit yang berminyak.

Jerawat Batu bagi Lelaki sangatlah memalukan.
Apatah lagi jika anda seorang Wanita.....
Bertindak sebelum anda berasa lebih rendah diri....
Jerawat bukan penamat hidup...

Wednesday, May 21, 2014

Testimonial: Personal Coaching & Training for KRYOLAN product


Testimonial: Online Personal Coaching Using KRYOLAN Product for Wedding Makeup

This guy is our regular customer and highly aggressive in Wedding Makeup Industry.
He does make-up and I coach him in doing his job.
He's so happy with the result :)



Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up: kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone +  I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

Thursday, May 15, 2014

Makeup Remover Terbaik Untuk Pengguna Foundation KRYOLAN

Testimoni pengguna Makeup Remover Vit E + Rosehip

7 Sebab mengapa Makeup Remover Vit E + Rosehip ini BEST:
  1. Rasa ringan kat muka 
  2. Tak pedihkan mata
  3. Hilangkan kantung/bintil minyak (oilseed remover)
  4. Hilangkan masalah jerawat
  5. Melindungi kulit daripada masalah jeragat
  6. Deep Cleansing untuk pori-pori yang tersumbat dengan foundation tebal seperti Supra
  7. Memang BEST!!!!



Halal is a MUST. 
 COSMODERM is the answer for Halal Cosmetic.
Dapatkan khidmat nasihat daripada yang Pakar sebelum membeli.

Call/sms 012-2399629
WhatsApp only +6010-5157758
ceo@draz.my


Best ke Best jadi ahli BMC?


3 Sebab mengapa BEST SANGAT bila daftar jadi ahli BMC:
  1. Tak perlu bayar yuran untuk belian RM110 ke atas
  2. Dapat diskaun BMC
  3. Ada kempen bulanan: free delivery, free gifts dll 


Call/sms 012-2399629
WhatsApp only +6010-5157758
ceo@draz.my


Saturday, May 10, 2014

The Difference between Dermacos or Dermacolor Camouflage Cream

Do you have scar?
Use Camouflage Cream

Do you have eyebag?
Use Camouflage Cream

Do you have acne/pimples?
Use Camouflage Cream

WHY?
The texture is soft and really good for skin. Highly recommended

The Difference between Dermacos and Dermacolor Camouflage Cream:

Dermacos:     suitable for combination to oily skin

Dermacolor:    suitable for combination to dry skin



Everytime you're using the Camouflage Cream, please make sure you use Makeup Remover with Vitamin E & Rosehip :
  • to prevent aging skin, [ you don't want to look old rite? ]
  • to reduce acne/pimples, [ you don't want to look ugly rite? ]
  • to prevent pigmentation, [ you don't want to look faceless rite? ]
REMEMBER!!!
Dermacos or DERMACOLOR Camouflage Cream is NOT a day cream. 
It only covers and do not have any abilities to help improves your skin.

If you have problem with your skin, please ASK US. 

We can help you:
Write your: Name + Date of Birth + Telephone + State your skin problem
Send your email to us: azian@draz.my

Saturday, May 3, 2014

Adakah masalah Kulit Kusam boleh diatasi dengan KRYOLAN?


Adik ini berumur awal 30an telah WhatsApp saya di +6010-5157758 untuk mendapatkan bantuan tentang masalah yang dihadapinya.

Masalah adik ini:
  • Kulit Kusam Tidak Berseri 
  • Eyebag 
7 Punca Kulit Kusam ialah:
  • Cuci Muka TIDAK BERSIH (Tiada Deep Cleansing) 
  • Cuci Muka TIDAK BETUL (Salah pilih produk/produk tak sesuai) 
  • MALAS/Jarang sangat guna Day Cream & Night Cream 
  • Stress Dalam Hidup 
  • Cuaca Melampau (Terlalu Panas di luar, Terlalu sejuk di pejabat) 
  • Banyak pigmentasi akan mengakibatkan kulit jadi bertambah kusam tak berseri 
Cara HILANGKAN Kulit Kusam dan Serikan Wajah:
Gunakan Setiap Hari: Invisible Peel Essence (Serum Malam) & Renewal Activator (Penjagaan Kulit Siang)

✓ mengurangkan pigmentasi

mencerahkan wajah kusam

✓ melembutkan kulit wajah

✓ mengatasi masalah kedut

✓ menghilangkan masalah eyebag

✓ menghilangkan kesan hitam bekas cermin mata di batang hidung




6 Langkah Perlu Dibuat:
  • Pagi-pagi hendak ke tempat kerja: Sapukan Renewal Activator (Penjagaan Kulit Siang) SPF 15 
  • Finishing: tekapkan bedak debu Dermacos Fixing Powder untuk berikan kesan gebu natural dan flawless. Jika anda impikan kesan seri berkilat yang cantik, tekapkan Terracotta Powder No 01 (untuk kulit cerah) No 05 (untuk kulit gelap/sawo matang) di seluruh wajah
  • Petang balik rumah: MESTI buang mekap guna makeup remover yang mengandungi Vitamin E dan Rosehip. Vitamin E dan Rosehip memang sudah terkenal sebagai agen TERBAIK membersihkan kulit wajah secara mendalam serta membekalkan vitamin ke kulit. Waterbase. Deep Cleansing. Kulit Anda CANTIK.
  • Selepas gunakan makeup remover, jangan lupa cuci muka guna facial cleanser anda
  • Malam sebelum tidur: PASTIKAN sapu Invisible Peel Essence (Serum Malam)
Halal is a MUST. 
FCC & COSMODERM is the answer for Halal Cosmetic.
Dapatkan khidmat nasihat daripada yang Pakar sebelum membeli.

Call/sms 012-2399629
WhatsApp only +6010-5157758
ceo@draz.my

Thursday, April 24, 2014

Angelina Bad Brows : Kening Buruk?


Ramai make-up artis yang saya kenali tidak pandai membentuk kening dengan baik. Hasilnya seperti gambar di atas yang terkenal dengan jolokan Angelina Bad Brows.

Teknik solekan kening merupakan teknik solekan PENTING yang perlu dikuasai oleh para jurusolek atau mekap artis kerana kening merupakan lambang kecantikan seorang wanita.
Teknik membentuk kening mengambil masa yang lama untuk difahami.
Ia perlukan latihan yang sangat banyak.

Mengapa kening seperti di atas BURUK?
  • Warna tak cantik (coklat kemerahan)
  • Berbentuk Empat segi 
  • Nampak muka garang
  • Nampak macam lukisan


Untuk melukis kening, pencil kening yang terbaik ialah KRYOLAN Duoline yang terdiri daripada kombinasi warna Brown & Black. 

Pelajari teknik solekan kening yang tepat menggunakan pencil kening dan juga Gam Kening.

Berikan penampilan kening yang kemas dan cantik dengan sapuan Concealer with Brush

Pastinya TERBAIK!!!

Hantar Email beserta Nama Penuh, Tarikh Lahir & No Telefon ke: kursus@draz.my
Call/SMS 012-2399629
WhatsApp ONLY +6010-5157758



     



Wednesday, April 23, 2014

Nak tau kenapa saya suka anda bertanya?


Apabila anda bertanya, anda akan dapat maklumat yang tepat.

Adik ini WhatsApp saya untuk dapatkan konsultasi tentang bagaimana menjaga kulit. Adik ini ingatkan, KRYOLAN adalah jawapan kepada semua masalah dia. Rupanya SALAH!!! KRYOLAN BUKAN penyembuh kepada masalah adik ini.

Di dalam sesi konsultasi bersama beliau, saya bertanya Adik ini bagi mendapatkan maklumat beliau:
Umur: 18 tahun
Masalah: Jerawat pasir di wajah
Adik ini mahu: menggunakan KRYOLAN TV Paint Stick bagi mengatasi masalah jerawat tersebut.

Jawapan saya:

  • Kulit adik ini masih muda.
  • Berdasarkan gambar, TIADA CACAT CELA di wajahnya.
  • Adik ini TIDAK BOLEH pakai produk KRYOLAN.
  • Saya LARANG dia pakai KRYOLAN kerana kulit dia tiada masalah. 
  • Kulit dia cantik. Buat apa nak pakai KRYOLAN?

Jerawat pasir adalah masalah kecil yang perlu di atasi dengan penggunaan Skincare yang tepat.

6 Langkah Tepat Perlu Anda Buat Untuk Atasi Masalah Jerawat Pasir:
1. Cuci muka guna Cleanser/Pencuci Muka yang ada kandungan minyak Tea Tree seperti TTO Facial Cleanser

2. Hilangkan bekas parut jerawat menggunakan TTO Toning Lotion 
3. Untuk keluar rumah, lindungi kulit dengan menggunakan Stay Matte ataupun BB Cream

 BB Cream Khas untuk Kulit Berminyak. Ia adalah Cream berwarna dan bukannya bedak asas/foundation. Kandungan Oat dan Minyak Argan membantu menghilangkan bekas jerawat dan mengurangkan jerawat pasir halus. Ia ada SPF 15 yang sangat bagus digunakan ketika berada di luar.

Stay Matte dicipta Khas untuk mereka yang ada masalah Kulit Berminyak. Ia merupakan foundation/bedak asas yang boleh menutup cela di wajah secara penuh (full coverage). Ia TIDAK BERMINYAK apabila dipakai. Rasa sangat matte dan SELESA. Nipis. Tidak tebal seperti KRYOLAN.

4. Apabila balik ke rumah, gunakan makeup remover yang mengandungi Vitamin E dan Rosehip. Vitamin E dan Rosehip memang sudah terkenal sebagai agen TERBAIK membersihkan kulit wajah serta membekalkan vitamin ke kulit. Balik dengan wajah penuh debu kotoran. Waterbased. Deep Cleansing. Kulit CANTIK.

5. Selepas gunakan makeup remover, jangan lupa cuci muka guna facial cleanser No 1 tadi.

6. Hilangkan Jerawat Pasir: MESTI buat mask sekurang-kurangnya seminggu 2-3 kali atau selang 2 hari sekali menggunakan Purifying Tea Tree Mask. Masalah jerawat pasir tidak akan hilang jika tak rajin buat mask.

Kulit berjerawat pasir, ELAKKAN GUNA SCRUB ya!!!

Halal is a MUST. FCC & COSMODERM is the answer for Halal Cosmetic.
Dapatkan khidmat nasihat daripada yang Pakar sebelum membeli.

Call/sms 012-2399629
WhatsApp only +6010-5157758
ceo@draz.my

Monday, April 14, 2014

Why Do We Need Shading?



 Why do we need Shading?
To reduce excess on our chubby cheek
To create illusions of high cheek-bone
To create illusions of Cleft Chin (dagu berlekuk)

  Why do we need Shading?
To create illusions of sharp nose
To reshape a big nose into smaller and cuter ones

  Why do we need Shading?
To create illusions of perfect face shape [eg: from hard square box to round sweet face]
Square shaped face represents matured/aging/old look
Round shaped face represents youth/younger look
To remove elongated chin or elongated forehead [to make it cute and small]

Having Problems in Shading Technique?
We can help you

Send application to Learn Make-up: kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone +  I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

Sunday, April 6, 2014

SHADING: Look for Matte Brown



All time favourite shading a must have for all #MUA#makeupArtist #mekapArtis

Item 1 - left
Name: Terracota Powder FCC
Code: 04
Color: Natural Original Brown
Type: Matte
Suggested user: #makeupLovers #zeroKnowledge #HighEndUser

Item 2 - right
Name: KRYOLAN Cake Makeup
Code: Negro 2
Color: Dark Brown
Type: Matte
Suggested user: #ProfessionalMakeupArtist
Tanned skin tone (eg: as a foundation for Indian skintone)

Http://fcc-makeup.blogspot.com/
Http://kryolanstokis.blogspot.com/

Need Advice?

Drop us an email: Ceo@draz.my
Call or sms 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758

Like Us on FB: House Of AzzaLynn Bridal

Kisah Benar: Mengapa muka saya nampak hitam selepas pakai Supra?


---------------
Ada seorang pengguna online pernah mengadu kepada saya muka dia nampak hitam selepas menggunakan Supra dan suami dia komplen tak suka tengok...
Dia ni kawan sekolah rendah Lynnda. Nama dia Nani. Seorang Cikgu Disiplin yang garang tapi suka sangat melaram... 
Soalan saya kepada Nani (dah lama tak jumpa since darjah 4 tahun 1984):
"Kulit awak jenis kering atau berminyak?"
Jawapan Nani: 
"Jenis berminyak dan kuat berpeluh"
Wink! Wink! saya dah terus dapat jawapan mengapa jadi macam tu....

Penerangan mudah saya: 
Supra memang tak sesuai untuk kulit jenis berminyak dan kuat berpeluh... 
Bertukarlah kepada TV Paint Stick...
  • Nani seorang pengguna yang mendengar nasihat saya dan terus dia beli TV Paint Stick... 
  • Nani memang suka sangat solekan yang meletup dan vouge... jadi dia tak main la nipis2 ni...
  • Nak tahu hasilnya? Voila!!! Nani sangat happy.... memang benar apa yg telah saya nasihatkan... suami dia pun puji sebab mmg cantik.... sesuai sangat dengan Nani...

Kepakaran saya adalah memastikan anda memperolehi result terbaik daripada pembelian anda... dapatkan nasihat pakar...
ceo@draz.my
Call or SMS +6012-2399629
WhatsApp ONLY +6010-5157758

Tuesday, April 1, 2014

Cara menggunakan Berus Blend

How to use Blending Brush


kami ajar cara nak gunakan Blending Brush 

Call or SMS 012-2399629 
WhatsApp ONLY: +6010-5157758
Email: kursus@draz.my

Thursday, March 20, 2014

Eyeshadow Diary Palette


Anda ada masalah dengan koleksi Eyeshadow anda?
  • Eyeshadow Tidak Melekat? 
  • Eyeshadow Berdebu? 
  • Eyeshadow Tidak tahan lama?

MISS ROSE Diary Eyeshadow adalah jawapan TERBAIK untuk masalah anda
  • Most Favourite: koleksi pilihan peribadi ramai pramugari (Air Stewardess)
  • Easy handling: Senang sangat simpan dalam hand bag. 
  • Long Lasting: mudah melekat & tahan lama apabila digunakan. 



Inside: MISS ROSE Diary Eyeshadow 80 


Cover: MISS ROSE Diary Eyeshadow 80


CLEARANCE SALE!!! 
RM78 (SM) RM88 (SS) 
+ FREE DELIVERY
Normal Price RM150 not incl. delivery

JANGAN BUANG Eyeshadow anda yang tak best itu
kami ajar cara nak gunakan Eyeshadow anda yang tak melekat

Call or SMS 012-2399629 
WhatsApp ONLY: +6010-5157758
Email: ceo@draz.my


Monday, March 10, 2014

Bengkel Solekan Pengantin - ZERO Knowledge


Solekan adalah bidang bisnes bagi semua wanita.
Solekan sangat mudah diceburi.
Solekan memberikan keuntungan atau duit poket tambahan.

Mengapa perlu menceburi bidang solekan?
  • bekerja hanya 1 atau 2 hari di hujung minggu
  • tidak perlu berhenti kerja
  • duit poket/pendapatan yang tinggi 
  • bekerja 2-3 jam sahaja sehari
Pengalaman kami selama 13 tahun bersama majalah, TV dan program kebudayaan. 
Kami kongsikan kepakaran kami khas untuk anda. 
  • bagaimana menjadi usahawan jurumekap yang berjaya 
  • langkah pertama menjadi jurumekap 
  • latihan PRAKTIKAL solekan: 
    • tunang 
    • nikah 
    • sanding
    • bertandang 
  • kenali jenis kulit dan solekan sesuai dengan bentuk wajah 
  • bagaimana atasi masalah solekan: 
    • berkedut 
    • berpeluh 
    • berminyak 
    • berjerawat 
    • solekan nampak tua 
  • teknik memasarkan bisnes anda 
  • teknik komunikasi pelanggan

Sunday, March 9, 2014

KRYOLAN Professional Makeup


KRYOLAN Professional Make-up
Make-up Is A Science


Join us for make-up class 
+ with professional & experienced make-up artist
+ practical session
+ brush set & make-up set provided (sharing basis)
+ FEES:

  • RM350.00 (Normal Fee)
  • RM50.00 (Early bird who made payment before 20th March 2014)

+ Puchong: 5th April 2014 (Saturday)

Call or SMS 012-2399629 
WhatsApp ONLY: +6010-5157758
Email: ceo@draz.my

Sunday, February 16, 2014

Tips solekan mata untuk si pemakai cermin mata


Anda si pemakai cermin mata?

Berikut adalah tips istimewa untuk anda yang ingin tampil menawan meskipun dengan memakai cermin mata.

Sukar mencari pensil mata berwarna putih?













Pensil mata berwarna putih yang terbaik pernah saya guna dan sering saya gunakan untuk para pelanggan saya ialah White Pencil KRYOLAN.
  • Sangat senang disapu
  • Mudah melekat
  • Tidak sememeh apabila berpeluh
  • Tidak keras seperti kebanyakan pensil lain




Dapatkan khidmat nasihat daripada pakar anda
Call or SMS 012-2399629
Whatsapp ONLY +6010-5157758
ceo@draz.my