Search This Blog

Loading...

Register Email Here & Be The FIRST to Get Latest Promo by Email

WHAT IS ON SALE THIS MONTH?

WHAT IS ON SALE THIS MONTH?
Click To View

Come Follow Us!

Anda Memerlukan Produk Kosmetik HALAL yang boleh digunakan ketika SOLAT?

Anda Memerlukan Produk Kosmetik HALAL yang boleh digunakan ketika SOLAT?
GOOD Price, Import Quality & HALAL Cosmetics: Click Photo to view

Monday, April 14, 2014

Why Do We Need Shading?



 Why do we need Shading?
To reduce excess on our chubby cheek
To create illusions of high cheek-bone
To create illusions of Cleft Chin (dagu berlekuk)

  Why do we need Shading?
To create illusions of sharp nose
To reshape a big nose into smaller and cuter ones

  Why do we need Shading?
To create illusions of perfect face shape [eg: from hard square box to round sweet face]
Square shaped face represents matured/aging/old look
Round shaped face represents youth/younger look
To remove elongated chin or elongated forehead [to make it cute and small]

Having Problems in Shading Technique?
We can help you

Send application to Learn Make-up: kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone +  I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

Sunday, April 6, 2014

SHADING: Look for Matte Brown



All time favourite shading a must have for all #MUA#makeupArtist #mekapArtis

Item 1 - left
Name: Terracota Powder FCC
Code: 04
Color: Natural Original Brown
Type: Matte
Suggested user: #makeupLovers #zeroKnowledge #HighEndUser

Item 2 - right
Name: KRYOLAN Cake Makeup
Code: Negro 2
Color: Dark Brown
Type: Matte
Suggested user: #ProfessionalMakeupArtist
Tanned skin tone (eg: as a foundation for Indian skintone)

Http://fcc-makeup.blogspot.com/
Http://kryolanstokis.blogspot.com/

Need Advice?

Drop us an email: Ceo@draz.my
Call or sms 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758

Like Us on FB: House Of AzzaLynn Bridal

Kisah Benar: Mengapa muka saya nampak hitam selepas pakai Supra?


---------------
Ada seorang pengguna online pernah mengadu kepada saya muka dia nampak hitam selepas menggunakan Supra dan suami dia komplen tak suka tengok...
Dia ni kawan sekolah rendah Lynnda. Nama dia Nani. Seorang Cikgu Disiplin yang garang tapi suka sangat melaram... 
Soalan saya kepada Nani (dah lama tak jumpa since darjah 4 tahun 1984):
"Kulit awak jenis kering atau berminyak?"
Jawapan Nani: 
"Jenis berminyak dan kuat berpeluh"
Wink! Wink! saya dah terus dapat jawapan mengapa jadi macam tu....

Penerangan mudah saya: 
Supra memang tak sesuai untuk kulit jenis berminyak dan kuat berpeluh... 
Bertukarlah kepada TV Paint Stick...
  • Nani seorang pengguna yang mendengar nasihat saya dan terus dia beli TV Paint Stick... 
  • Nani memang suka sangat solekan yang meletup dan vouge... jadi dia tak main la nipis2 ni...
  • Nak tahu hasilnya? Voila!!! Nani sangat happy.... memang benar apa yg telah saya nasihatkan... suami dia pun puji sebab mmg cantik.... sesuai sangat dengan Nani...

Kepakaran saya adalah memastikan anda memperolehi result terbaik daripada pembelian anda... dapatkan nasihat pakar...
ceo@draz.my
Call or SMS +6012-2399629
WhatsApp ONLY +6010-5157758

Tuesday, April 1, 2014

Cara menggunakan Berus Blend

How to use Blending Brush


kami ajar cara nak gunakan Blending Brush 

Call or SMS 012-2399629 
WhatsApp ONLY: +6010-5157758
Email: kursus@draz.my

Thursday, March 20, 2014

Eyeshadow Diary Palette


Anda ada masalah dengan koleksi Eyeshadow anda?
  • Eyeshadow Tidak Melekat? 
  • Eyeshadow Berdebu? 
  • Eyeshadow Tidak tahan lama?

MISS ROSE Diary Eyeshadow adalah jawapan TERBAIK untuk masalah anda
  • Most Favourite: koleksi pilihan peribadi ramai pramugari (Air Stewardess)
  • Easy handling: Senang sangat simpan dalam hand bag. 
  • Long Lasting: mudah melekat & tahan lama apabila digunakan. 



Inside: MISS ROSE Diary Eyeshadow 80 


Cover: MISS ROSE Diary Eyeshadow 80


CLEARANCE SALE!!! 
RM66 (SM) RM77 (SS) 
+ FREE DELIVERY untuk belian bulan MAC 2014
Normal Price RM150 not incl. delivery

JANGAN BUANG Eyeshadow anda yang tak best itu
kami ajar cara nak gunakan Eyeshadow anda yang tak melekat

Call or SMS 012-2399629 
WhatsApp ONLY: +6010-5157758
Email: ceo@draz.my


Monday, March 10, 2014

Bengkel Solekan Pengantin - ZERO Knowledge


Solekan adalah bidang bisnes bagi semua wanita.
Solekan sangat mudah diceburi.
Solekan memberikan keuntungan atau duit poket tambahan.

Mengapa perlu menceburi bidang solekan?
  • bekerja hanya 1 atau 2 hari di hujung minggu
  • tidak perlu berhenti kerja
  • duit poket/pendapatan yang tinggi 
  • bekerja 2-3 jam sahaja sehari
Pengalaman kami selama 13 tahun bersama majalah, TV dan program kebudayaan. 
Kami kongsikan kepakaran kami khas untuk anda. 
  • bagaimana menjadi usahawan jurumekap yang berjaya 
  • langkah pertama menjadi jurumekap 
  • latihan PRAKTIKAL solekan: 
    • tunang 
    • nikah 
    • sanding
    • bertandang 
  • kenali jenis kulit dan solekan sesuai dengan bentuk wajah 
  • bagaimana atasi masalah solekan: 
    • berkedut 
    • berpeluh 
    • berminyak 
    • berjerawat 
    • solekan nampak tua 
  • teknik memasarkan bisnes anda 
  • teknik komunikasi pelanggan

Sunday, March 9, 2014

KRYOLAN Professional Makeup


KRYOLAN Professional Make-up
Make-up Is A Science


Join us for make-up class 
+ with professional & experienced make-up artist
+ practical session
+ brush set & make-up set provided (sharing basis)
+ FEES:

  • RM350.00 (Normal Fee)
  • RM50.00 (Early bird who made payment before 20th March 2014)

+ Puchong: 5th April 2014 (Saturday)

Call or SMS 012-2399629 
WhatsApp ONLY: +6010-5157758
Email: ceo@draz.my